Felfedezni valamit, annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát és közben arra gondolni, amire még senki. (Szent-Györgyi Albert)

Szent-Györgyi Diákok azok, akik sikeres felvételi után tagjai lehetnek a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) első évfolyamának. Ők azok, akik már középiskolásként sikereket értek el az OKTV-én, illetve különböző nemzetközi természettudományos versenyeken. Ők azok, akik érdeklődnek az orvostudomány és azon belül az orvos-biológiai kutatások iránt. Ők azok, akik karrierként a kutatói pályát képzelik el. Ők azok, akik kreatívnak, gondolkodó, kíváncsi és nyitott elmének tartják magukat. És ők azok, akik a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának a hallgatói.

A Szent-Györgyi Diákok részesei lehetnek egy kiszámítható, biztos egzisztenciát nyújtó, széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró tudományos, kutatói karriernek.

A Szent-Györgyi Diákok szegedi és nemzetközi mentoraik kutatócsoportjaiba bekapcsolódva lépésről lépésre haladhatnak céljaik megvalósítása felé.

A tudományos kutatást élethivatásul választó fiatalt az SZTA az ösztöndíjak és a hazai, nemzetközi kapcsolati háló segítségével 20 éven át kíséri figyelemmel. A Szent-Györgyi Diákból így lehet Szent-Györgyi Tanár vagy Szent-Györgyi Mestertanár, aki nemzetközi szinten egyedülálló tudományos tapasztalattal rendelkező, nemzetközileg elismert tudós-kutató akár az egyetemi/akadémiai alapkutatásban, akár az ipari kutatásban tevékenykedik is.