A Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) Szent-Györgyi Nemzetközi Mentora lehet valamely külföldi kutatóműhelyben tevékenykedő kutató, aki komoly nemzetközi reputációval bíró tudományos tevékenységet folytat, saját kutatócsoportot vezet, originális kísérletes munkákkal foglalkozik, és eredményei nagy presztízsű multidiszciplináris tudományos folyóiratokban jelennek meg. A Szent-Györgyi Nemzetközi Mentort személyesen egy vagy több Szent-Györgyi Mentor kéri fel a kuratórium jóváhagyása után.
A Szent-Györgyi Nemzetközi Mentorok:

  • aktív kutatási kapcsolattal rendelkeznek a Szegedi Tudományegyetemen vagy az Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központban működő valamely Mentor tudományos műhelyével
  • bekapcsolódnak az SZTA tehetséggondozó tevékenységébe, melyet térítésmentesen látnak el (a szegedi látogatásuk útiköltségét és szállásköltségét az SZTA téríti)
  • szegedi tartózkodásuk során előadás(oka)t tartanak és megbeszéléseket folytatnak az SZTA hallgatóival
  • vállalják, hogy a Hallgatókat saját laboratóriumában, kutató műhelyében fogadják, így a fiatalok nemzetközi kapcsolati rendszere is fejlődhet

Az SZTA-nak jelenleg 31 Szent-Györgyi Nemzetközi Mentora van. Ők a világ különböző pontjain található, nagy hírű kutatóműhelyek vezetői. A köréjük szervező tudományos stábok multikulturálisak, hiszen egy-egy orvos-biológiai kutatási projektben számos nemzet kutatói dolgoznak együtt.

Nemzetközi mentoraink: